Aktiviteter

Prässebo har en skön kuperad natur med ängar, skogar och berg. En höjdpunkt är den närbelägna sjön med sandstrand, barnvänlig badplats, lekplats och beachvolleybollbana. Sjön är en av de varmaste i Västsverige. Här finns även kiosk med gatukök. Det finns gädda, gös och aborre i sjön samt möjlighet att hyra båt och lösa fiskekort i kiosken.

I Prässebo finns fornminnen som domarring och hällkista och en trolsk skogstjärn med röda näckrosor. Cykelleden Västgötaleden passerar genom Prässebo.

Andra aktiviteter som erbjuds i närområdet är Kobergs och Ales 18-håls golfbanor som ligger inom en kvarts/tjugominuters körning med bil från Sommarro. I närheten av Trollhättan ligger Halle- och Hunneberg med dess berömda Kungajaktsmuseum.

Skulle solen vara framme så är avståndet till kusten med dess fina natur och havsbad en njutningsfull möjlighet.

Man kan också besöka den svårintagna Bohus fästning i Kungälv med medeltida anor. På Lödöse museum får ni en intressant inblick i bygdens historia, med tyngdpunkt på den blomstrande medeltiden, då Lödöse var en viktig stad. Längs E:45 ligger Repslagarmuseet i Älvängen och Glasbruksmuseet i Surte. Vid sjön Anten (ca 35 km) finns Gräfsnäs Slottsruin med olika utställningar och en fin park. Här brukar det vara tornerspel i juli och i augusti är det dragspelsstämma. Gräfsnäs är även slutstation för Anten-Gräfsnäs museijärnväg. För mer information om bygden och dess sevärdheter se: http://www.vastsverige.com/ale

www.lodosemuseum.se

kobergs golfbana

www.bohusfastning.com

www.grafsnasparken.se

www.algensberg.com

Martinssons Event: Badtunna oxh bastu vid sjön

Ladda batterierna på Hålbacka Gård! 

Bredvid Prässebo Bygdegård ligger Hålbacka Gård. 
Vi har olika paket – jakt, fest, familj eller bara vara. Hyr en helg med vännerna eller för kick-off med företaget. 10 minuter från golfbana.

Bo i Smedjan med 10 bäddar på en vacker lantgård, endast 30 min från Göteborg. 
Fler sängplatser kan anordnas vid behov.

Helpension eller självhushåll, ekologiskt och närproducerat kött.

-Badtunna och bastu
-Lerduveskytte
-Vildsvinsjakt
-Orrspel
-Gammaldags brödbak i Bagarstugan
-Massage
-Grillplats med egen strand
-Vattenskidåkning
-Strandvolley/fotbollsplan
-Bed & Box

anders.martinsson@fconsult.com

www.martinssonsevent.se